Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Értékes vitamin és ásványi anyag forrás
- Magas a rost és fehérje tartalma
Érdekesség:
A GabiJó termékekbe felhasznált kölespehely a szomszédos Szlovákiából származik, ahol a gyártóüzembe érkező kölesen – feldolgozását megelőzően – labormérést végeznek, hogy meggyőződjenek, az alapanyag megfelel az előírt minőségi elvárásoknak. Amennyiben a köles megfelelő, következik a magok tisztítása. Tisztítást követően a kölest vízbe áztatják. A víz segítségével a magok külső rétege fellazul, majd a nedves szemek bekerülnek egy hántológépbe, ahol megszabadítják őket a héjuktól. A következő lépésben a hántolt kölesszemeket gőz segítségével megfőzik. A főtt szemeket azután hagyják kihűlni és jön a kívánt vastagságúra „pelyhesítés”. Az áztatás- és főzés hatására a főtt magok víztartalma 22-25%, melyet a pelyhesítést követően 8-10%-ra szárítanak. Utolsó lépésként a készterméket a kívánt kiszerelésbe csomagolják, végül előkészítik szállításra.
Összetevők:
- 100% kölespehely
Származási hely: Szlovákia