Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
389 Ft (330 Ft + ÁFA)
Menny.:db

GabiJó Étcsokoládé-törökmogyoró granola növényi fehérjével - Protein 55 g

389 Ft (330 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2021. október 21.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 2
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 707,27 Ft/kg

Étcsokoládé-törökmogyoró granolánk összetételét és tápanyagtartalmát tekintve kiemelkedik a boltokban kapható társai közül. Amikor ezt az ízt megalkották, szerettek volna egy magas fehérjetartalmú terméket, de nem akarták feladni a glutén- és laktóz mentességet sem. Megoldásként rizsfehérjével dúsították a granolát, így nemcsak azoknak kedveztek, akik a fenti összetevőket nem fogyaszthatják, de azoknak is, akik az állati eredetű termékeket kerülik, hiszen ez a GabiJó termék is kizárólag vegán összetevőkből áll. Összetett ételérzékenyek és vegánok egyaránt fogyaszthatják.

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Pálmaolaj-mentes
  • Jelölendő allergént nem tartalmaz
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Édesítőszerrel és datolyával édesítik
  • Élelmi rostokban gazdag
  • Változatosan fogyasztható
  • Kiváló alapanyagokból készül
  • Vitaminban, ásványi anyagban gazdag
  • Tartósítószer-, mesterséges színezéktől- és ízfokozótól mentes

ISMERKEDJ MEG A GABIJÓ GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!

Gluténmentes Zabpehely: "Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek."

Mézédes datolya: "Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül, amely a datolya természetes termőhelyéről, a Közel-Keletről (esetünkben Egyesült Arab Emirátusokból) származik. Innen a gyümölcsöt az Egyesült Királyságba szállítják, ahol egy BRC és IFS Minőségbiztosítással is rendelkező modern üzemben kerül földolgozásra. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül."

Natúr rizsfehérje: "A rizsből kivont fehérjével növeltük a granola fehérjetartalmát. Tejalapú fehérjeforrás helyett növényi fehérjét választottunk, mivel fontos szempont volt, hogy granoláinkat laktózérzékenyek és vegánok is fogyaszthassák, mindemellett a növényi alapú élelmiszerek előtérbe helyezése hozzájárul a fenntartható mezőgazdaság előmozdításához is. A granolánkban alkalmazott natúr rizsfehérje Európa egyik vezető rizsfehérje földolgozó üzeméből származik (a belga vállalatnak 13 éves tapasztalata van a rizsfehérje kutatása és előállítása terén), GMO-mentes, vegán alapanyag."

Roppanós Törökmogyoró: "A finom törökmogyoró nem csak az ízéért került a termékbe, extra ropogósságot ad a granolának, beltartalmi értékei mentén pedig a fehérje,- illetve rosttartalomhoz is hozzájárul.
A világ mogyorótermésének 60%-a Törökország Fekete-tengeri térségéből származik (összesen 650-700 ezer hektár ültetvény). A törökmogyorót Augusztusban, többnyire kézzel szüretelik, majd a még héjas mogyorószemeket szétterítik száradni. Száradást követően a mogyoró héját hántológéppel eltávolítják és így a termés készen áll a feldolgozóüzembe történő elszállításhoz. Az üzemben a terméket a váákumcsomagolják majd ezt követően frissen értékesítik vagy pörkölik, (igény szerint) aprítják, végül feldolgozott formában értékesítik.
A GabiJó granolákban található törökmogyoró többnyire hazai termés, kisebbrészt török importból származik.
"

Kakaópor: "A finom kakaós ízt a Holland típusú kakaópor biztosítja, amelyet ennél az íznél alkalmazunk. Hogy hogy készül a kakaópor? A lúgos oldatban kezelt (fermentált) és így PH-semlegessé vált, majd megszárított, pörkölt kakaóbabot összezúzzák. Az így kapott, zúzott kakaóbabot addig préselik, amíg a benne található kakaóvaj ~78-80%-át el nem távolítják. A keletkezett pasztát ezután ismét megszárítják, és porrá őrölik. Az Európában népszerűbb, sötétebb, holland típusú kakaóport lágyabb ízvilág és könnyebb oldódás jellemzi a „hagyományos társához képest”, mi is ezt választottuk granolánkba."

A 70% kakaótartalmú, cukormentes étcsokoládé: "Hogy a csokoládé szerelmeseinek kedvezzünk, de megtartsuk a késztermékeink hozzáadott cukortól való mentességét is, a granolánkba 70% kakaószárazanyag tartalmú, eritrittel- és steviával édesített étcsokoládét választottunk. A szintén hazai alapanyag Szerencs csokoládégyárából származik. A családi vállalkozás története egészen 1923-ig nyúlik vissza és jelenleg 150 munkavállalónak biztosítja az állandó megélhetést.
A csokoládé fő alapanyagát jelentő – a kakaóbab préselésével előállított – kakaóvajat a csokoládégyártás során addig hevítik, míg folyékony állagú nem lesz. Ekkor kerülnek hozzá a csokoládé előállításához szükséges egyéb összetevők, így az eritrit- és stevia keveréke is. Az alapanyagok alapos elkeverését követően a folyékony állapotú csokoládét öntőformák segítségével a kívánt formára öntik, a megszilárdulást követően csomagolják és végül értékesítik."

Igazi olasz olívaolaj: "A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja. A granoláink sütéséhez fölhasznált olívaolaj Olaszországból származik. Az ország a világ olívabogyó termesztésének cca. 20%-át adja. Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit."

Lenmag: "Az apró, pirosas-barna- vagy aranysárga magokat termő növény már évezredek óta ismert a lenvászon alapanyagaként. Az egészben- vagy pehely (durván őrölt) formában is beszerezhető, értékes magok gazdagok omega-3 zsírsavakban, hozzájárulnak a granolánk magas rosttartalmához és az egészségtudatos étrendbe is tökéletesen illeszkednek. Az alapanyagból  (hagyományos sajtolással) készül az egyre népszerűbb lenmagolaj is."

Tengeri só: "Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól."

Steviol glikozidok: "A stevia növényből kivont édesítőszer kalória- és szénhidrátmentes, intenzív édesítő ereje miatt igen kis mennyiséget szükséges csak használni belőle."

Összetevők:

  • Gluténmentes zabpehely
  • Datolya paszta
  • 7,2% törökmogyoró
  • 7,2% étcsokoládé darabkák (kakaómassza, édesítőszer: eritrit, kakaóvaj, emulgeálószer: lecitinek, aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok)
  • 5,4% rizsfehérje
  • Lenmag
  • Olívaolaj
  • Kakaópor
  • Tengeri só
  • Édesítőszer (szteviol glikozidok)

Származási hely: Magyarország

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1855 kJ / 443 kcal
Zsír 19,2 g
amelyből telített zsírsavak 4,58 g
Szénhidrát 50,0 g
amelyből cukrok* 14,2 g
Fehérje 12,7 g
Rost 10,2 g
0,44 g
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Egy csomag 5 adagot tartalmaz.
Változatos és kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető az egészséges életmód részeként.
Tárolás Száraz, hűvös helyen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek