Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Paleo
- Gluténmentes
- Jelölendő allergént nem tartalmaz
- Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz
- 100 g termék 50 g gyümölcs felhasználásával készült.
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Csökkentett energiatartalmú
- Csökkentett szénhidráttartalmú
- Tartósítószer- és színezék mentes
- Hőkezeléssel van tartósítva
JAVASLAT: Kizárólag száraz, tiszta evőeszközökkel érintkezzen a lekvár, ne nyúljunk bele vizes, vajas, morzsás kanállal vagy késsel. A felhasználás után a fedelet szorosan visszacsavarva, mielőbb tegyük vissza a hűtőbe a terméket. A penészgomba elszaporodását a nedves, „szennyezett eszköz”, ill. a nem megfelelő zárás könnyen elősegíti.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Lekvárunk édesítésére szőlőmustot használunk, így kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz..
Többi lekvárunkhoz hasonlóan, a bodzás eperlekvár berkenyével is hozzáadott tartósítószerek, állományjavítók és aromák felhasználása nélkül készült.
A zamatos gyümölcsről
A szezonális gyümölcsök sorában az eper az első. Ő az egyik legízletesebb bogyósunk. Az eper vagy szamóca a rózsafélék családjába tartozó növény, amely Magyarországon is őshonos. Igen értékes gyümölcsként tartjuk számon, mivel tavasszal rövid ideig érik, betakarítása kézzel történik, maga a gyümölcs leszedés után pedig hamar romlik. Éppen ezért különös gonddal kell eljárni a betakarítása során. Az eper szüretelése könnyen fölismerhető, mélyen lehajolva, guggolva, vagy térden állva-mászva történik.