Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)
Menny.:db

GabiJó Bodzás eperlekvár berkenyével (hozzáadott cukor nélkül) 240 g

1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2021. október 28.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 7
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 5.375,00 Ft/kg

A bodzás eperlekvár tápértéke tekintetében kiemelkedik a többi közül. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot*, sőt, ennek a lekvárnak a gyümölcsökből eredő, természetes, összes cukortartalma 100 g-ban kevesebb, mint 5 g, így cukorszegénynek mondható, továbbá alacsony kalóriatartalommal is bír, hiszen 100 g-ban kevesebb, mint 40 kalória található. A megfelelő édesség eléréséhez két fajta édesítőszert használtak: eritritolt és stevia kivonatot. Az eritritol egy úgynevezett cukoralkohol, egy olyan anyag, amely természetes formájában, néhány gyümölcsben, például a körtében, szőlőben is megtalálható. A stevia növényből kivont édesítő komponensekkel (melyeket hivatalosan steviol-glikozidoknak nevezünk) egyaránt kalóriamentesek, és nem tartalmaznak hasznosuló szénhidrátot, amit kifejezetten fontosnak tartottak a készítők, hiszen ezt a lekvárt elsősorban azok számára készítették, akik kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, és a szénhidrátbevitelüket korlátozni szükségesek.

Többi GabiJó lekvárhoz hasonlóan, a bodzás eperlekvár berkenyével is hozzáadott tartósítószerek, állományjavítók és mesterséges aromák felhasználása nélkül készült.

*A termék hozzáadott cukrot nem, de a gyümölcsökből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.

             

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Paleo
  • Gluténmentes
  • Jelölendő allergént nem tartalmaz
  • Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz
  • 100 g termék 80 g gyümölcs felhasználásával készült.
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Csökkentett energiatartalmú
  • Csökkentett szénhidráttartalmú
  • Tartósítószer- és színezék mentes
  • Hőkezeléssel van tartósítva

JAVASLAT: Kizárólag száraz,  tiszta evőeszközökkel érintkezzen a lekvár, ne nyúljunk bele vizes, vajas, morzsás kanállal vagy késsel. A felhasználás után a fedelet szorosan visszacsavarva, mielőbb tegyük vissza a hűtőbe a terméket. A penészgomba elszaporodását a nedves, „szennyezett eszköz”, ill. a nem megfelelő zárás könnyen elősegíti.

A zamatos gyümölcsről:

A szezonális gyümölcsök sorában az eper az első. Ő az egyik legízletesebb bogyósunk. Az eper vagy szamóca a rózsafélék családjába tartozó növény, amely Magyarországon is őshonos. Igen értékes gyümölcsként tartjuk számon, mivel tavasszal rövid ideig érik, betakarítása kézzel történik, maga a gyümölcs leszedés után pedig hamar romlik. Éppen ezért különös gonddal kell eljárni a betakarítása során.  A sérült, beteg szemeket már a betakarítás közben különválogatjuk, a leszedett epret rövid ideig tartó óvatos öblítéssel tisztítjuk és a lehető legrövidebb időn belül fagyasztjuk, hogy értékes aromáját ne veszítse el. A legnagyobb szemek szemet gyönyörködtetőek, de mégsem ezek a legízletesebbek, hanem a közepes és apró társaik.

Tekintettel a hazai korlátozott epertermesztésre, a hűtőházakból vásárolt eper – a kedvező éghajlatnak köszönhetően – többnyire Egyiptomból származik. Egyiptomot – fagyasztott eper kereskedelem tekintetében – a világ top 3 országa között tartják nyilván, a teljes fagyasztott eper kereskedelem 11%-át adta 2018-ban.

A mézédes, zamatos epret kiegészítettük egy másik, rendkívül izgalmas, önmagában igen fanyar gyümölccsel, a fekete törpeberkenyével. Felhasználása előtt a berkenyét kissé aprítják, hogy a színe és az íze jobban érvényesüljön. Mindezt azzal próbálták meg fokozni, hogy a főzés végén a lekvárba morzsoltak 1-2 csipet szárított bodzavirágot. Az eperlekvárba hintett, szárított bodzavirág begyűjtése akkor történik, amikor a kinyílt virágtányért már befedi a finom, illatos virágpor. Az elhagyatott helyekről begyűjtött, apró virágokat porával együtt óvatosan lenyírják, és hogy kellőképpen megmaradjon az íze, fagyasztják. A lekvárba a bodzát a legutolsó felforrásnál teszik bele, hogy aromája el ne illanjon. A bodza illata belengi, és még élénkebbé teszi a lekvár ízét. Ezt a különleges lekvárt végül kíméletesen főzik össze, hogy az eperdarabok ne főjenek szét, ezzel is hozzájárulva a termék fogyasztásának élményéhez.

Hogyan fogyaszd?
Izgalmas, enyhén fanyar ízvilága mentén kiváló választás édesebb fogások, például madártej, vaníliapuding, krémes sütemények kiegészítéseként, egy kis plusz ízélményt csempészve a desszertünkbe.

Összetevők:

  • 78% eper
  • Édesítőszer (eritritol, szteviol glikozidok)
  • 2% berkenye (2%)
  • Citromlé sűrítmény
  • Zselésítő anyag (pektin)
  • Szárított bodzavirág

Származási hely: Magyarország

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 168 kJ / 40 kcal
Zsír <0,5 g
amelyből telített zsírsavak <0,1 g
Szénhidrát 26,0 g
amelyből cukrok* 4,4 g
Rost 2,3 g
Fehérje 0,3 g
0,02 g
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Allergén figyelmeztetés -
Tárolás száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Felbontás után hűtve tárolja és 7 napon belül fogyassza el!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek