Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Gabiyo Alma-fahéj granola 275 g
1.362 Ft (1.154 Ft + ÁFA)

Gabiyo Alma-fahéj granola 275 g

1.362 Ft (1.154 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 0
Egységár: 4.953,55 Ft/kg

Az almás-fahéjas granola talán a legkedveltebb íz, ami nem is csoda, hiszen az alma és a fahéj szívet melengető, nagymamáink almás pitéjét idéző, klasszikus ízkombináció. Ez a kényeztető párosítás egy őszi reggelen segíthet kicsalogatni a leglustábbakat is az ágyból, hogy indulás előtt egy kiegyensúlyozott reggelivel indítsák a napot! Összetett ételérzékenyek és vegánok egyaránt fogyaszthatják.

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Pálmaolaj-mentes
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Édesítőszerrel és datolyával édesítik
  • Élelmi rostokban gazdag
  • Változatosan fogyasztható
  • Kiváló alapanyagokból készül
  • Vitaminban, ásványi anyagban gazdag
  • Tartósítószer-, mesterséges színezéktől- és ízfokozótól mentes

ISMERKEDJ MEG A GABIYO GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!

Gluténmentes Zabpehely

Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek.

Mézédes datolya

Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül.

Frissen szárított almakocka

pompás almás ízt az almakockának köszönhetjük, amely csupán szárításon esett át, sem hozzáadott cukrot, sem aromát, csak az alma finom zamatát tartalmazza. A gabiyo granolákban felhasznált, enyhén savanykás ízvilágú, szárított almakocka hazai termék, Szatmár megyei 5000 fős kisvárosból, Csengerről származik. Az alma termesztése (cca. évi 10 ezer tonna) ezen a vidéken nagy hagyományokkal rendelkezik. A múltban az itt élő emberek fő megélhetését jelentette és jelenti ma is. Az eljárás részeként a megmosott almákat a magház- és szár eltávolítását, valamint a vizes öblítést követően felszeletelik, a levet leválasztják, és az így kapott alapanyagot szárítják.

A felülmúlhatatlan kombináció: alma és dió

Minden granolánkhoz adtunk valamilyen olajos magot, mert annyira finom ropogósságot és ízt adnak a terméknek. Nem volt kérdés, hogy az almás-fahéjas verzió esetében a dióra esik a választásunk, hiszen a dió íze, amikor megpirul, fantasztikus az almával együtt.

Az aztékok kincse: chia mag

A Mexikóban őshonos chia, vagy más néven aztékzsálya mag magas rosttartalmának köszönhetően nagy mennyiségű vizet tud megkötni, és a hagyományos, népi orvoslásban számtalan célra használják. Mi sem hagyhattuk ki kókuszos granolánkból! A chia-mag nyáron virágzó, lila vagy ritkábban fehér virága a virágzást követően maghüvellyé fejlődik, mely termését (a chia-magokat) télen hozza. A chia-mag – az amaránthoz hasonlóan – az Aztékok és Maják fontos alapélelmiszere volt. Úgy tekintettek rá, mint amely fokozza az állóképességet, és energiát ad (a kukorica- és bab mellett a harmadik legfontosabb növényük volt). Éppen ezért az azték harcosok a fontos hódításaik során, és a „hírvivő” futók (akik Mexikó középpontja és távoli régiók közt ingáztak) nagy hangsúlyt szenteltek a magok rendszeres fogyasztásának. A chia magok tipikusan apró, ovális alakú szemcsék. Színük lehet fekete, barna, de ritkábban fehér is.

Igazi olasz olívaolaj

A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja.  Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit.w

Puffasztott amaránt

Az amaránt egy úgynevezett álgabona, a gabonákhoz hasonló, de rendszertanilag más csoportba tartozó növény. Granoláinkban a zab mellett, mint gabonaféle szerepelnek a puffasztott amarántgolyócskák, amelyek természetüknél fogva gluténmentesek.

Fahéj

Valódi fahéjjal párosítottuk az almát ebben a termékben. A fűszert egy örökzöld fa kérgéből nyerik ki. A fahéjat biztosító fát cca. 2 éves korában csonk méretűre visszavágják, majd a csonkot földdel leterítik. A technikának köszönhetően a fa visszavágott csonkján új ágak hajtanak (bokor-szerű növekedés) és a keletkező oldalhajtásokból készül majd a fahéj. Miután az oldalhajtásokat levágták, a kérget eltávolítják és kiteszik a napra szárítani. A szárítás hatására a kéreg fölveszi jellegzetes „pödört” formáját, melyet ezt követően a piaci igény szerinti méretekre vágnak, igény szerint őrölnek is.

Tengeri só

Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól.

MI JELLEMZI AZ ALMÁS-FAHÉJAS GRANOLÁNK TÁPANYAG-ÖSSZETÉTELÉT?

Hozzáadott cukortól mentes*. Számunkra fontos, hogy termékeinket jó szívvel fogyaszthassák azok is, akik kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, illetve a szénhidrátbevitelükre oda kell figyelniük. Hisszük, hogy a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend is lehet nagyon finom!

Gondoltunk azokra is, akik nem fogyaszthatnak glutént, laktózt-, tejet, illetve szóját, hiszen számukra különösen nehéz lehet a megfelelő reggeliző terméket megtalálni. Granoláink, így a gabiyo Almás-fahéjas granola is teljes mértékben glutén-, laktóz-, tej-, illetve szójamentes.

 A felhasznált összetevőknek köszönhetően az almás-fahéjas granola élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.

Mint minden termékünk, az almás-fahéjas granola is ideális választás vegánok számára is, hiszen sem mézet, sem más állati eredetű alapanyagot nem használunk föl a készítéséhez.

* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.

Hogyan fogyaszd?

A granola klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként fogyaszd a granolát ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően tejjel, joghurttal, kefirrel, vagy növényi tejhelyettesítő itallal, növényi joghurtalternatívával. Társíts a granola mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.

Összetevők: gluténmentes zabpehely, datolyapaszta, csicsóka püré (csicsóka, antioxidáns: aszkorbinsav), olívaolaj, szárított almakocka (4,5%), chia mag, dióbél darabok, puffasztott amaránt, fahéj (1%), tengeri só.

Származási hely: Magyarország

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket láttad már?

Hasonló termékek