Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vega
- Liofilizált
- 100% zöldség
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Nem tartalmaz ízfokozót
- Mesterséges színezékektől és tartósítószertől-mentes
Mi az a fagyasztva szárítás (liofilizálás) és hogyan működik?
A liofilizálás vagy fagyasztva szárítás napjaink legkíméletesebb tartósítási eljárásának számít, a lényege röviden, hogy a tartósítani kívánt élelmiszerből lassan, fokozatosan eltávolítják a nedvességet. A folyamat első részében lefagyasztják a feldarabolt, megtisztított zöldségeket, gyümölcsöket, majd egy speciális liofilizáló kamrában a nyomás csökkentésével vákuumot idéznek elő, így a jégkristályok nem folyékony, hanem gáz halmazállapotúvá változva távoznak el a hőmérséklet fokozatos emelése mellett. További, szobahőmérséklet közelire történő melegítéssel a maradék vizet is eltávolítják, így a termék ropogós lesz. Ellentétben az aszalással, a szárítás lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten megy végbe, ennek köszönhetően az értékes tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok körülbelül 95%-ban megmaradnak a liofilizált termékekben.
A víztartalom eltávolításának köszönhetően a liofilizált termékek nem romlandók, szobahőmérsékleten, bontatlan, sértetlen csomagolásban hűtés nélkül hosszú időn keresztül megőrzik minőségüket.
Összetevők:
- 100% fagyasztva szárított paszternák, sütőtök, paradicsom, kaliforniai paprika (zöldségkockák)
Származási hely: Lengyelország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben | |
Energia | 1396 kJ / 331 kcal |
Zsír | 2,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 58,0 g |
amelyből cukrok* | 31,0 g |
Rost | 18,0 g |
Fehérje | 11,0 g |
Só | 0,13 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Allergén figyelmeztetés | Nyomokban tartalmazhat szóját, tejet, földimogyorót és mogyorót! |
Tárolás | Száraz, napfénytől védett helyen tárolja max. 25 ℃-on. |