Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vega
- Liofilizált
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Alacsony kalóriatartalom (1 szelet 37 kcal)
- Rostban gazdag (15/100 g)
- Nem tartalmaz ízfokozót
- Mesterséges színezékektől és tartósítószertől-mentes
Mi az a fagyasztva szárítás (liofilizálás) és hogyan működik?
A liofilizálás vagy fagyasztva szárítás napjaink legkíméletesebb tartósítási eljárásának számít, a lényege röviden, hogy a tartósítani kívánt élelmiszerből lassan, fokozatosan eltávolítják a nedvességet. A folyamat első részében lefagyasztják a feldarabolt, megtisztított zöldségeket, gyümölcsöket, majd egy speciális liofilizáló kamrában a nyomás csökkentésével vákuumot idéznek elő, így a jégkristályok nem folyékony, hanem gáz halmazállapotúvá változva távoznak el a hőmérséklet fokozatos emelése mellett. További, szobahőmérséklet közelire történő melegítéssel a maradék vizet is eltávolítják, így a termék ropogós lesz. Ellentétben az aszalással, a szárítás lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten megy végbe, ennek köszönhetően az értékes tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok körülbelül 95%-ban megmaradnak a liofilizált termékekben.
A víztartalom eltávolításának köszönhetően a liofilizált termékek nem romlandók, szobahőmérsékleten, bontatlan, sértetlen csomagolásban hűtés nélkül hosszú időn keresztül megőrzik minőségüket.
Összetevők:
- 31% málna
- Gyümölcskivonat (Szentjánoskenyér)
- Gyümölcslé koncentrátum (alma, szőlő)
- Trehalóz
- Maltodextrin
- Zselésítőanyag (pektin)
Származási hely: Lengyelország