Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Paleo
- Gluténmentes
- Gabonamentes
- Tejmentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Kukoricamentes
- Szójamentes
- Rostban gazdag
- 50%-kal csökkentett szénhidráttartalom*
- Mellékízmentes
- IR-barát termék
- Könnyen és gyorsan elkészíthető
- Magyar, kézműves termék
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 50%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Mit készíthetünk belőle?
A lisztkeverék négy darab, egyenként kb. 14 cm-es bagett elkészítéséhez elegendő. Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által nagyon finom, kiegyensúlyozott ízvilágú pékáru készíthető belőle. Megtévesztésig hasonlít a gabonalisztekből készült teljes kiőrlésű pékáruk ízére és állagára. Kinézetre is hagyományos érzetű. Egyik paleos liszt ízkaraktere sem jelentkezik a bagettekben.
Alaprecept
A kenyér elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
A lisztkeverék négy darab, egyenként kb. 14 cm-es bagett elkészítéséhez elegendő.
A nyers tészta sűrűbb, formázható állagú, ezért bátran használhatod a képen látható bagett sütőformában is, mert nem folyik le róla a tészta.
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Sokmagvas bagett szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 3 db M-es tojás (165 g)
- 100 ml víz
- 20 ml friss citromlé
Elkészítés:
- 3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 100 ml vízzel és 20 ml friss citromlével.
- Néhány perc alatt keverd simára a lisztkeverékkel.
- 20 perc pihentetés után vizes kézzel formázz 4 db, egyenként 14 cm hosszú bagettet.
- Tedd szilikonos lapra vagy bagett sütő formára és süsd 200 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú) sütőben 20 percet, majd 180 fokon még 20 percet.
- Kihűlve fogyasztandó.
Kinek ajánljuk?
- Azoknak készítettük, akiknek hiányzik a teljes kiőrlésű pékárú ízvilága, állaga. Akik szeretik a finom roppanós magokat a lágy kenyértésztában és akik kifejeztetten szendvics alapot hiányolnak, mert jól jönne valami utazáshoz, munkába vagy a gyerekeknek iskolába csomagolni.
- Semmi "paleos" íze nincs, aki kóstolta, azt hitte, hagyományos magvas bagettet eszik. Mert megvan az a finom, igazi teljes őrlésű lisztekre emlékeztető ízvilága, így nem paleosok is szívesen fogyasztották.
- Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik a sok magliszt és tojás ízű kenyér után vágynak a naturális ízvilágra és paleo előtt leginkább a barna kenyereket kedvelték. Jó választás kezdő paleosoknak, családtagot átszoktatni.
- Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, gluténérzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Összetevők:
- Tápióka keményítő
- Sárga lenmagliszt
- Olajos magok keveréke (napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag)
- Szezámmag liszt
- Bambuszrost liszt
- Útifűmaghéj liszt
- Porlasztott tojásfehérje por
- Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
- Himalaja só
Származási hely: EU
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1382,4 kJ / 331,8 kcal |
Zsír | 9,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,3 g |
Szénhidrát | 37,9 g |
amelyből cukrok* | 0,8 g |
Rost | 16,9 g |
Fehérje | 18,7 g |
Só | 2,5 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, helyen tárolandó. |