Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Paleo
- Vegán
- Gluténmentes
- Gabonamentes
- Tejmentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Kukoricamentes
- Szójamentes
- Rostban gazdag
- 30%-kal csökkentett szénhidráttartalom*
- Mellékízmentes
- IR-barát termék
- Könnyen és gyorsan elkészíthető
- Sómentes és édesítésmentes termék
- Magyar, kézműves termék
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Mit készíthetünk belőle?
Minden kedvenc sós vagy édes finom, puha keltes sütit, kenyeret, péksütit könnyedén megvalósíthatsz ezzel a sokoldalú alapanyaggal.
Receptek:
Készíthető belőle édesen kakaós csiga, különféle töltött párna, bukta, kalács. Sósan kenyér, zsemle, pizzás csiga, hússal töltött párnácskák, stb, amit csak fantáziánk kitalál.
Tojásos, csomagolás szerinti alaprecept
Hozzávalók:
- 200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 M-es tojás (kb. 155 g)
- 20 ml friss citromlé
- 130 ml víz
- 25 g lágy kókuszzsír
- 40 g kristályos édesítő (eritit, xilit, gliin stb) vagy sós tésztához 5 g só
Elkészítés:
- 3 M-es tojást (kb. 155 g) keverj el 20 ml friss citromlével, 130 ml langyos vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.) vagy 5 g sóval és adj hozzá 200 g lisztet.
- Keverd legalább 3 percig. Majd pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen a végleges sűrűséghez.
- Szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen forgasd át, majd alul-felül lisztezve 30*25 cm-es lappá nyújtsd ki, ha töltött süteményt, csigákat, batyut, buktát készítenél.
- Oszd 6 részre, ha kiflit, zsemlét formáznál, vagy a tészta egészéből készíts 25 cm hosszúra nyújtott kenyeret.
Átlagos sütési idők: aprósütik, zsemlék, csigák, stb.: alsó-felső sütésen 200 fokon 20 perc, 180 fokon 15 perc (saját sütőnktől függően több-kevesebb is lehet). Kenyeret 200 fokon 50 perc alatt süssünk belőle.
Kinek ajánljuk?
- A Keltes élmény lisztkeverék a kelt tésztát kedvelők számára készült. Azoknak, akik olykor szeretnék reform életmódjukba, vagy diétájukba visszacsempészni a nagymama finom, puha és légies keltes süteményeit. Olykor vágynak arra, hogy a reggeli asztalra egy frissen sült kakaós csigát, lekváros buktát vagy egy finom pizzás párnát tegyenek, a család legnagyobb örömére.
- Jó szívvel ajánljuk iskolás gyermekek tízórai csomagjába, munkahelyi gyors étkezésekhez egyaránt.
- Jó választás kezdőknek, és azoknak, akik egy családtagot szeretnénk reform táplálkozásra átszoktatni.
- Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges, változatos napi táplálkozást.
- Kedvező rost-szénhidrát összetétele miatt a fogyókúrázók, cukorbetegek, inzulinrezisztensek is fogyaszthatják.
- Diétázók is fogyaszthatják, ha rostban gazdag, jó minőségű, lassú felszívódású szénhidrátforrásból szeretnék sütemény igényüket fedezni. Hosszú ideig jól-lakottság éreztet biztosít, kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet.
Összetevők:
- Tápióka keményítő
- Zsirtalanított maglisztek keveréke (arany lenmagliszt, szezámmagliszt, kókuszliszt)
- Élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt)
- Éléskamra foszfátmentes paleo sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Származási hely: EU
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1081,8 kJ / 261,6 kcal |
Zsír | 2,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,4 g |
Szénhidrát | 49,6 g |
amelyből cukrok* | 1,2 g |
Rost | 25,2 g |
Fehérje | 8,0 g |
Só | 0,0 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, helyen tárolandó. |