Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Rostban gazdag
- Színtelen, szagtalan
- Rendkívül jó a sűrűsítő hatása
- Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti
- Koleszterinmentes
Felhasználási javaslat: Lekvárokhoz, dzsemekhez, zselékhez. A pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.
60 g pektin nagyjából 10 kg gyümölcshöz elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá. Dzsemek esetében az ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg.
Összetevők:
- 100% citrus pektin
Származási hely: USA