Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Élelmi rostban és fehérjében gazdag
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Alacsony a glikémiás indexe
- Több fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz
- Gyorsan elkészíthető
- Olyan, mint a hagyományos tojásos tészta
- Mellékíz mentes
- Tartósítószer mentes
Köles: A köles egy könnyen emészthető, élelmi rostban és fehérjében gazdag gabona, gluténmentes és alacsony a glikémiás indexe. Értékes tápanyag forrás, számottevő a B1-, B2-, B3-, B6-, B9-, E- és K-vitamin-tartalma, míg az ásványi anyagok közül kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, nátriumot és cinket tartalmaz.
Elkészítése: Forrásban lévő vízben, alacsony hőfokon 3-5 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk.
Összetevők:
- Kölesliszt (51%), bambuszrost liszt, ivóvíz, sárga batátaliszt, útifű maghéj liszt
Származási hely: Magyarország