Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
320 Ft (252 Ft + ÁFA)
Kiszerelés
250g
Menny.:db

A fekete só egyfajta indiai vulkáni kőzet, amelyet az ázsiai konyhában előszeretettel használnak fel. A fekete sót más néven Kala namak, vagy sachal-nak is nevezik.  A vas és egyéb ásványi anyagok miatt csak a nevében fekete, egyébként inkább sötétszürke, egy kis rózsaszínes árnyalattal.  Jellegzetes kénes íze a főtt tojás sárgájára emlékeztet.  A tojás ízen túl enyhén füstös beütése is jól érezhető, amely segít az ételek ízét kiemelni. A vegán táplálkozás kedvelői a tojásos íz pótlására is használják.

Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.280 Ft/kg
Várható szállítás: 2019. október 24.

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Adalékanyagoktól mentes
  • Durva szemű
  • Jellegzetes sötétszürke színű, egy kis rózsaszín árnyalattal
  • Tojásos, füstös ízvilágú

Honnan bányásszák?

A Himalája hegyei mellett lévő ázsiai országokban már jóval korábban, pár száz évvel ezelőtt is ismerték a fekete sót, és használata elsősorban ételek ízesítésére terjedt ki. Az indiai fekete sót Észak-India és Pakisztán természetes vulkanikus bányáiból nyerik ki.

Felhasználása: Vegetáriánusok egyik kedvelt só fajtája. Különösen alkalmas kész ételek utólagos sózására. A fekete só leginkább az olajban, ghíben sült ételekben és az ízletes salátákban található meg.

Összetevők:                                          

  • 100% fekete só

 

Származási hely: Pakisztán

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 0,0 kJ / 0,0 kcal
Zsír 0,0 g
amelyből telített zsírsavak 0,0 g
Szénhidrát 0,0 g
amelyből cukrok* 0,0 g
Rost 0,0 g
Fehérje 0,0 g
99,5 g
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Tárolás Száraz, hűvös helyen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés