Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Cukormentes
- Gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Élelmi rostban gazdag
- Szójamentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Élesztőmentes
- Kukorica-, burgonya- és rizsmentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Zsemle vagy kifli recept (6 db)
Hozzávalók:
- 250 g lisztkeverék
- 5 g Himalája, vagy Parajdi só
- 365 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan.
- Osszuk 6 részre, majd pihentessük 15 percig.
- Formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket.
- Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel.
- Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (köles liszt /köles: Lengyelország/, quinoa liszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Származási hely: Magyarország