Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Élelmi rostban gazdag
- Szójamentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Kukorica-, burgonya- és rizsmentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Elkészítési javaslat:
ÉLESZTŐVEL KÉSZÜLT FORMAKENYÉR RECEPT:
HOZZÁVALÓK:
-250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal
-1 g kókuszvirág cukor
-5 g Himalája só
-360 g langyos víz (maximum 40 fokos)
-fél csomag porélesztő (3,5 g)
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze robotgéppel. Meleg helyen lefedve kelesszük 60 percig. Kanalazzuk egy szilikonos kenyérformába (8x22 cm) és egyengessük el benne a tésztát. Vágjuk be a felületét 3-4 helyen, spicceljük le picit vízzel és előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
SÜTŐPORRAL KÉSZÜLT FORMAKENYÉR RECEPT:
HOZZÁVALÓK:
-250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal
-5 g Himalája só
-360 g langyos víz (minimum 40 fokos)
-fél csomag sütőpor (6 g)
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze robotgéppel. Kanalazzuk egy szilikonos kenyérformába (8x22 cm) és egyengessük el benne a tésztát. Pihentessük 10 percig, majd spicceljük le picit vízzel és előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), borsófehérje, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), sárgabatáta-liszt.
Származási hely: Magyarország