Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
BiOrganik Bio Aszalt Mazsola 250 g
1.040 Ft (819 Ft + ÁFA)

BiOrganik Bio Aszalt Mazsola 250 g

1.040 Ft (819 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 0
Egységár: 4.160,52 Ft/kg

A mazsola magas energiatartalmát a benne található cukornak köszönhetjük, ezért fogyókúrában vagy cukorbetegség esetén önmagában egyáltalán nem, rostos ételhez adva (pl. zabkása) is csak nagyon kis mennyiségben ajánlott a fogyasztása. Viszont ha pont a gyors energianyerés a cél, akkor a mazsola sokkal jobb választás, mint mondjuk a szőlőcukor, a csokoládé vagy egy szénsavas üdítőital, hiszen a cukron kívül számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek közül a kálium kiemelendő. A mazsola képes feldobni a legegyszerűbb kelt tésztákat is, karácsonyi vagy más ünnepi fogásokat. A hétköznapokban fogyaszthatjuk müzliben, gyümölcssalátában, kásában, energiaszeletben, kekszben, de akár joghurtba is keverhetjük.

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Bio
  • Vegán
  • Allergénmentes
  • Magas szénhidráttartalma
  • Rostban és ásványi anyagokban gazdag
  • Nem tartalmaz hozzáadott cukrot
  • Mesterséges színezékektől és tartósítószerektől mentes
  • Egy természetes desszert, ami még az emésztésnek is jót tesz
  • Sokoldalúan felhasználható

Fontos: Bár a termék gluténmentes a NÉBIH állásfoglalása szerint a termékeken a „Gluténmentes üzem” és egyéb pozitív megkülönböztető kifejezés nem használható, hanem azt kell feltüntetni, ha valami nem felel meg a feltételeknek.

Érdekességek az mazsoláról:

A mazsolát már i.e. 2000 évvel is előszeretettel fogyasztották Egyiptom és Perzsia területén. Számos szőlőfajtából készíthető mazsola, általában már a fürtön megkezdődik a gyümölcs szárítása, majd aszalással gyorsítanak rá a folyamatra. Egy kg mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges.

A mazsola magas energiatartalmát a benne található cukornak köszönhetjük, ezért fogyókúrában vagy cukorbetegség esetén önmagában egyáltalán nem, rostos ételhez adva (pl. zabkása) is csak nagyon kis mennyiségben fogyasztható. Viszont ha pont a gyors energianyerés a cél, akkor a mazsola sokkal jobb választás, mint mondjuk a szőlőcukor, a csokoládé vagy egy szénsavas üdítőital, hiszen a cukron kívül számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek közül a kálium kiemelendő.

Felhasználás:

A mazsola képes feldobni a legegyszerűbb kelt tésztákat is, karácsonyi vagy más ünnepi fogásokat. A hétköznapokban fogyaszthatjuk müzliben, gyümölcssalátában, kásában, energiaszeletben, kekszben, de akár joghurtba is keverhetjük.

Nem csak édességeket, de salátákat is különlegesebbé tehetünk pár szem mazsolával.

Összetevők:

  • Mazsola*
  • Csomósodásgátló anyag (napraforgóolaj)

*Ellenőrzött Ökolgóiai Gazdálkodásból
Az ellenőrzést végezte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
 

Származási hely: Üzbegisztán

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket láttad már?

Hasonló termékek