Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Bio
- Vegán
- IR-barát
- Magas a fehérje és rost tartalma
- Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag
- Tartósítószer-mentes
- Glutént tartalmaz!
Érdekességek az árpáról:
Az árpa az egyik legrégebbi gabonánk, a vikingek és a római gladiátorok eledele. A sör és a skót, illetve ír whiskey fontos alapanyaga, Olaszországban pedig koffeinmentes kávéhoz használják.
Az északi, hidegebb tájak jellemző kalászosa, de minden éghajlaton termeszthető, beleértve a hegyvidékeket is.
Gluténérzékenyek nem fogyaszthatják! Az árpa ugyan nem tartalmaz glutént, de hordein nevű fehérjéje kiválthatja az érzékenységet, ezért lisztérzékenység esetén árpa és abból készült termékek sem fogyaszthatók (pl. sör).
Felhasználás:
Önmagában kenyér nem készíthető belőle, de még így is rendkívül változatosan fogyasztható. A hántolt árpa, avagy gersli nemcsak a köretek széles skáláját színesítheti, de felhasználható édes és sós kásák, töltött, rakott és egytálételek készítéséhez, illetve levesbetétként is. Diófélékkel, asztalt gyümölcsökkel elkeverve desszertként tálalható.
Főzés előtt érdemes néhány órára (vagy egész éjszakára) beáztatni, de még így is viszonylag hosszú a főzési ideje (kb. 40 perc).
Összetevők:
- 100% árpa*
*Ellenőrzött Ökolgóiai Gazdálkodásból
Az ellenőrzést végezte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Származási hely: Ausztria
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben | |
Energia | 1446 kJ / 342 kcal |
Zsír | 2,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,0 g |
Szénhidrát | 65,0 g |
amelyből cukor* | 2,0 g |
Fehérje | 11,0 g |
Só | 0,045 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó! |